Få hjälp med asylärenden
och frågor om migration

Få hjälp med ditt migrations-ärende

Många drömmer om att flytta till Sverige. Vissa vill flytta hit då det finns chans till bra arbete, andra vill återförenas med sin familj och somliga har hittat kärleken och vill komma till Sverige för att gifta sig och bygga upp ett nytt gemensamt liv med sin partner. En viktig punkt som Migrationsverket tittar på vid migration är att man har möjlighet till egen inkomst eller att man har någon i Sverige som kan bidra med ekonomiskt underhåll. Annars kan det vara mycket svårt att få uppehållstillstånd i landet.

Hos oss kan vi hjälpa dig när du behöver en migrations-jurist - någon som kan hjälpa dig med migrationsärenden av olika slag. Vi specialiserar oss på migrationsfrågor och hur rätten ser ut för den som vill flytta till Sverige. Vi kan hjälpa dig om du har svårt att bevisa att du faktiskt har rätt att flytta till och bo i Sverige enligt gällande regler.

Det finns ett antal tillfällen då man kan behöva ta hjälp av en jurist för att få förlängt uppehållstillstånd, arbetstillstånd eller helt enkelt bevisa att man har anhöriga i Sverige som man gärna vill bo tillsammans med igen.

EU-medborgare

Generellt sett har EU-medborgare rätt att migrera till Sverige, förutsett att de kan bevisa att de har en stadig inkomst i Sverige. Vid studier kan man ha rätt att ansöka om svenskt studiestöd som ger tillräcklig inkomst. Om du har fått ett erbjudande om arbete brukar det givetvis inte heller vara något problem. Men vad händer om du blir av med arbetet inom en kort period? Här kan du behöva juridisk hjälp av en jurist för att få stanna tillräckligt länge för att kunna söka ett nytt jobb om du inte har möjlighet eller vill flytta tillbaka till ditt hemland.

Migration för familjemedlemmar

Det är mycket vanligt att man vill flytta till sin familj så att alla får bo tillsammans igen. Det kan hända att man tillfälligt måste flytta ifrån varandra, till exempel för att en familjemedlem måste söka sig till ett annat land för att tjäna pengar till familjen. Om personen lyckas skapa ett etablerat liv i Sverige med goda framtidsutsikter är det naturligt att de övriga familjemedlemmarna också vill flytta med.

I Sverige räknar man följande personer som familjemedlemmar: make, maka, registrerad partner, sambo, ogifta barn under 18 år. Till dessa kan man alltså ha rätt att flytta eller låta dem flytta in i den egna bostaden. När det kommer till samboförhållanden där det inte finns något officiellt papper på att man har ett partnerskap kan det vara svårt att bevisa att man faktiskt hör ihop och tidigare har bott tillsammans. Här måste man ta fram dokumentation som kan visa att man har haft ett etablerat liv tillsammans innan den ena parten flyttade till Sverige. Vi hjälper er att ta fram de underlag som behövs för att en migration ska bli möjlig och kan verka som jurist i ert ärende i migrationsdomstol vid behov.

Gifta sig eller bli sambo i Sverige

Migrationsverket kan ibland vara hårda i sin bedömning av vem som har rätt att migrera till Sverige och inte. I vissa fall handlar det om att de vill undvika så kallade skenäktenskap - att man gifter sig bara för att en person ska få rätt att flytta till Sverige. Det kan då komma att göras en utredning där man får bevisa att man faktiskt bor tillsammans som par och att man planerar att fortsätta att leva tillsammans. Om du eller din partner har råkat ut för att misstänkliggöras och ert äktenskap eller samboförhållande inte anses vara legitimt kan vi ge er rättsligt stöd i frågan.

Arbetstillstånd

Om du har fått erbjudande om jobb men ändå har problem med att få ditt arbetstillstånd beviljat eller förlängt kan vi hjälpa dig. Det finns bland annat krav på sysselsättningsgrad och inkomst som måste uppfyllas och ibland kan det saknas någon liten detalj som gör att rättssystemet sätter sig på tvären, trots att du har chans till ett varaktigt och lönsamt arbete. Vi sammanställer hållbara argument för din sak så att du har chans att få det arbetstillstånd du behöver.

Välkommen att kontakta oss idag om du behöver hjälp med ärenden som rör migration av en jurist i Stockholm. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa personer som önskar migrera till Sverige eller som redan bor här men som riskerar att inte få förlängt uppehållstillstånd eller arbetstillstånd.

 

Hjälp med asyl och migration - första samtalet gratis!